Cena računovodskih storitev

Cena računovodskih storitev: kateri dejavniki vplivajo na ceno računovodskih storitev?

Ne glede na to, ali vodi majhno, srednje ali veliko podjetje, ima vsak direktor veliko odgovornosti in skrbi: srečanja s strankami in poslovnimi partnerji, nabava materialov, potrebnih za delo, zagotavljanje plač zaposlenim in, seveda, izpolnjevanje obveznosti do države.

 

Ne glede na to, kako gospodaren je podjetnik, težko najde čas za računovodsko delo, zato za opravljanje takih nalog najame računovodjo ali računovodski servis. 

 

Če razmišljate tudi o tem, da bi poiskali agencijo, ki bo skrbela za računovodske zadeve vašega podjetja, se verjetno sprašujete, koliko denarja bi morali nameniti takšnim storitvam in kaj narekuje njihovo ceno.

 

Da bi vam odgovorili na to vprašanje, smo v nadaljevanju orisali dejavnike, ki so podlaga za ceno računovodskih storitev.

Cena računovodskih storitev

Kaj neposredno vpliva na ceno računovodskih storitev?

Cena računovodskih storitev je odvisna od več dejavnikov.

 

Začeli bomo s seznamom najpomembnejših.

 

Osnovno merilo za ceno računovodskih storitev je dejavnost, ki jo opravlja vaš poslovni subjekt.

 

Dejavnost vpliva na oblikovanje cene računovodskih storitev, ker ima vsaka oblika dejavnosti določene značilnosti in posebnosti, kar se tiče računovodstva. 

 

 

Tako bodo na primer računovodske storitve za IT podjetja in tista, katerih dejavnosti so povezane s kmetijstvom, ločene.

 

 

Ali je vaše podjetje v sistemu DDV ali ne, tudi igra pomembno vlogo. 

 

Če plačate davek na dodano vrednost, morajo strokovnjaki izbranega računovodskega servisa stalno spremljati vse pravne spremembe v zvezi z DDV, da ne bi plačali globe, ker niste upoštevali zakonskih predpisov.

 

 

Izračun plač in prispevkov za zaposlene je tudi vključen v opis delovnega mesta računovodje. 

 

 

Koliko zaposlenih imate, torej neposredno vpliva na ceno računovodskih storitev.

 

 

Pomemben dejavnik je tudi obseg dokumentacije, ki jo je treba mesečno oddajati in ki med drugim vključuje količino vhodnih in odhodnih računov, število delovnih nalogov in podobno.

 

 

Ni področja življenja, na katerega internet ne bi vplival. To se odraža tudi pri opravljanju računovodskih storitev. Zahvaljujoč računovodski programski opremi in njihovim zmožnostim je spletno knjigovodstvo vse pogostejše; največja prednost tega je, da prihrani čas, potreben za vnašanje podatkov, saj za to ne bo potrebe.

 

 

Če se odločite za spletno knjigovodstvo, boste imeli vi in računovodski servis, s katerim sodelujete, vpogled v isto programsko opremo in podatke, vse v realnem času. 

 

 

Zato vam podatkov ne več treba večkrat preveriti pri svojem računovodji, da bi se izognili napaki. 

 

 

Spletno knjigovodstvo bo zagotovo pozitivno vplivalo na ceno
računovodskih storitev.

 

 

Vse več slovenskih podjetij sodeluje s podjetji iz drugih držav in svoje izdelke ali storitve trži na tujih trgih. 

 

 

Ta vrsta poslovanja odpira široko paleto možnosti in hkrati zahteva
poznavanje mednarodnih zakonov ter carinskih in trgovinskih predpisov. Ker je mednarodno sodelovanje dodatna naloga računovodskega servisa, lahko vpliva na oblikovanje cene računovodskih storitev.

 

 

Drug pomemben dejavnik je obseg poslovanja vašega podjetja oz. koliko dokumentov je treba obdelati v enem mesecu.

 

 

Pomembno je tudi, v kakšnem stanju so vaše poslovne knjige v trenutku, ko začnete sodelovati z novim računovodskim servisom: če so “zanemarjene” in jih je potrebno urejati, je cena storitev lahko višja.

 

Od česa je še odvisna cena
računovodskih storitev?

Ceno knjigovodskih storitev določa faktor časa.

 

 

Verjetno se kot delodajalec oziroma podjetnik spopadate s pomanjkanjem časa in pogosto ne opravite vsega, kar bi bilo potrebno, v enem dnevu, tednu ali mesecu.

 

To je dobro znano računovodskim servisom, zato svojim strankam omogočajo, da jim ni treba nositi potrebne dokumentacije, ampak to storijo zanje in jim tako prihranijo čas.

 

Ta storitev je lahko eden od parametrov, ki določa ceno računovodskih storitev in vas osvobaja od tekanja iz ene institucije v drugo.

 

 

Poleg navedenega lahko dodatne dejavnosti, ki jih računovodski servis opravlja za vas, prav tako vplivajo na to, koliko bodo stale storitve računovodskega servisa. 

 

 

Lahko gre za ustanovitev poslovnega subjekta, zaprtje podjetja, vodenje likvidacijskih postopkov in podobno.

 

Dodatne storitve, ki jih lahko
zagotovi računovodska agencija

 

Številni računovodski servisi podjetjem nudijo tudi podporne storitve, ki so lahko koristne za vaš posel.

 

 

Tako vam lahko na primer servis, s katerim sodelujete, svetuje pri poslovanju in upravljanju. 

 

 

Lahko izvaja različna pravna in davčna svetovanja (na primer izdelavo poročil o transfernih cenah), brez katerih včasih ne gre.

 

 

Zahvaljujoč vsem tem storitvam boste v računovodskem servisu imeli pravega poslovnega partnerja, ki bo predan napredovanju vašega podjetja. Za številne naše poslovne partnerje je to pomembno, zato verjamemo, da bo tako tudi za vas.

Call Now Button+38664241101